Recente publicaties

Nieuwsarchief per maand


« | Main | »

Informatiebijeenkomst 8 juli

Door webmaster | juli 4, 2009

INFORMATIEBIJEENKOMST WINDPARK BUREN DRUK BEZOCHT

Op woensdag 8 juli heeft het actiecomité De Klap van de Molen een informatiebijeenkomst in het Wapen van Lienden georganiseerd. Aanleiding van de bijeenkomst was het verlenen van de bouwvergunning (1e fase) door gemeente Buren aan WEOM. Nu de bouwvergunning is verleend kunnen gerechtelijke stappen niet uitblijven vindt het actiecomité.

Info bijeenkomst 8 juli 2009
Een kritische en betrokken groep bewoners was woensdagavond aanwezig. Na opening door voorzitter Rene Foppen werd er door 3 sprekers duidelijk uitleg gegeven over de volgende punten:

de stand van zaken en gevoerde acties tot nu toe (Fred van Leeuwen)

bezwaarschriften en andere gerechtelijke stappen (Mr. Jan Veltman)

planschade en lagere woz-waardering (Teunis Louters).

U kunt de presentaties lezen door op de link van het onderwerp te klikken. De avond werd afgesloten met de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

U kunt de uitnodiging voor de avond nalezen door op deze link te klikken.

Onderwerpen: Nieuws | 3 reacties »

3 Reacties op “Informatiebijeenkomst 8 juli”

 1. P. van Ommeren schrijft:
  9 juli 2009, 19:50

  Geacht actiecomité,
  gisterenavond ben ik bij de informatieavond geweest en ik wil allereerst de sprekers een compliment geven voor hun duidelijke verhalen.
  De advodaat, mr. Veltman, die door jullie in de arm is genomen, straalt vertrouwen uit en dat geeft de burger MOED. Een hele geruststelling dat de plaatsing van die windmolens nog geen uitgemaakte zaak is, al moeten we er met z’n allen nog wel wat voor doen om dit idiote plan definitief van tafel te vegen.
  Tot slot; van zo’n ontspannen avond met ruimte voor spontane vragen en applaus uit de zaal kan het college en de gemeenteraad van Buren nog wat leren!!
  P.van Ommeren

 2. M. Cramer schrijft:
  10 juli 2009, 12:41

  De advocaat mr. Veltman, is een oude bekende van de gemeente Buren.
  Hij behartigd toch ook de belangen van de stichting Red de Betuwe, die zich inzet tegen de slib stort in Ingen?

 3. Henk Molenwiek schrijft:
  13 juli 2009, 23:59

  Mooi zo’n avond, weten we teminste waar we aan toe zijn,

  Mensen wat heb ik genoten daar in Lienden, een bomvolle zaal,met commentaar waar geen speld tussen te krijgen was. Wat een dijk van een vent zeg, die Veltman,die weet heel goed waar het hier over gaat.In tegenstelling tot die knuppels uit Buren, wat een schorrie morrie zeg…….
  Geen enkele steun uit de bevolking te halen, alleen maar tegenstand,,,,,,,waar haal je in vredensnaam het lef vandaan, om met sluwe plannetjes toch nog je doel te halen, achterbakse politiek. Ik heb namelijk het voorgevoel dat er veel bezwaarschriften binnen komen,niet alleen uit de Betuwe maar ook uit Rhenen.
  Bezwaarschriften zijn BEZWAARSCHRIFTEN en niet een hobbymatige slang, om recht te praten wat ontzettend krom is, Wat is er nog meer nodig om dorpsvertegenwoordigers naar het volk te laten luisteren, het begint er bijna op te lijken dat er bij sommige lieden, een echt diepgaand onderzoek zou moeten plaats vinden ( op hun functioneren ). Het lijkt op criminalisering van de dorpspolitiek. Hulde voor die gasten van de klapwiek, want die hebben er met recht een succes van gemaakt, van die avond op 8 juli, je moet het maar kunnen , niet ?

  Mensen als je je hart hebt verloren in de Betuwe denkt dan niet na maar volg je gevoel, klopt dit plan ja of nee ??? Is het akkoord dat dat de drukte op de A 15 jaar na jaar toeneemt, dat de Betuwe Route steeds meer herrie maakt, dat er vier windmolens in Echteld staan, en dat er nog vier bij komen ( veel grotere dan in Echteld ), is dat het buitengebied??? Of praten we hier over een totaal vernielde Betuwe en noemen we dat voorruitgang???, zo blijft er niets meer over van een buitengebied, waar er nog rust is voor de vogels en vleermuizen, bijen enz, enz maar vooral ook voor ons de mensen,en waarom ???
  Omdat die Hompe van de PvdA en Wink van de PvdA zo nodig hun handtekening willen zetten onder dit windmolen gedoe.Kunnen ze tegen hun kinderen zeggen ” Kijk….papa had zoveel macht, dat heeft papa met nog een andere crimineel, toch maar mooi voor elkaar gekregen , de mensen vonden het niet leuk, maar dat is niet zo erg, papa en die andere crimineel wilden het zo” Daarna zijn ze weg , want er valt voor de PvdA hier ( en ook niet in het land ) ook maar iets te winnen, maar ze hebben voor ons en onze kinderen het gebied totaal naar z’n grootje geholpen. Onherstelbaar gesloopt, mensen nu kan het nog, help de lui van die klap molen wiek , mee om deze onzin tegen te houden, doe alles wat u kunt en in uw vermogen ligt om die hobbyisten een ander speeltje te geven.
  STOP DE SLOOP VAN ONS GEBIED,

  Henk gaat morgen weer naar Tiel om te praten , z’n hart luchten, het helpt wel hoor ,die gesprekken, ik ben een stuk rustiger en niet meer zo opvliegend, ook Sara heeft er baat bij….zo’n lieve vrouw, zo begripvol, maar ook bij Sara valt er niet te praten over Windmolens,,,wat een schat He,

  Henk.

Plaats Reactie