Recente publicaties

Nieuwsarchief per maand


« | Main | »

DIEN VOOR 31 JULI EEN BEZWAARSCHRIFT IN!

Door webmaster | juli 10, 2009

OPROEP aan alle Betuwenaren

Geachte lezer,

Heeft u bezwaar tegen de aanleg van een windturbinepark aan de Schaapsteeg in Lienden? Dan roepen wij u op om vóór 31 juli een bezwaarschrift in te dienen tegen het besluit van de gemeente Buren om een bouwvergunning (1e fase) te verlenen voor de aanleg van dit park. Alle personen van 18 jaar en ouder kunnen een bezwaarschrift indienen, ook als zij op hetzelfde adres wonen.

Het milieuvoordeel van het windpark Buren weegt niet op tegen de maatschappelijke en landschappelijke schade die het zal aanrichten. De verwachte geluidoverlast, de gezondheidsrisico’s, de schade aan flora en fauna en de waardevermindering van woningen in de wijde omtrek van het park baren ons grote zorgen.

Dien een bezwaarschrift in!

Gebruik het model-bezwaarschrift. Om het u gemakkelijk te maken hebben wij een model-bezwaarschrift gemaakt dat u alleen maar hoeft in te vullen en te ondertekenen. Klik op de link.

Wilt u het model-bezwaarschrift aanpassen aan uw eigen situatie? Download het model-bezwaarschrift en pas de tekst naar gelieven aan. Met wat knippen en plakken heeft u in korte tijd uw eigen bezwaarschrift opgesteld. Wij adviseren u om dat te doen.

Gaat u op vakantie of heeft u wat meer tijd nodig voor het opstellen van uw eigen bezwaarschrift? Stuur in dat geval een zogenaamd “pro forma bezwaarschrift” in vóór 31 juli. De gemeente Buren geeft u dan enkele weken uitstel voor het op papier zetten van uw bezwaren. Het model van dit “pro forma bezwaarschrift” kunt u downloaden door op de link te klikken.

Let op! U kunt uw bezwaarschrift of uw “pro forma bezwaarschrift” vóór 31 juli naar het actiecomité sturen of in de brievenbus doen: Veldstraat 2, 4033 AK Lienden. Wij zorgen er dan voor dat het op tijd op het gemeentehuis in Maurik wordt bezorgd. U kunt uw bezwaarschrift ook zelf recht-streeks naar het gemeentebestuur van Buren opsturen. Doe dat bij voorkeur per aangetekende post. Let op U dient dan een copie van de bouwvergunning mee te sturen!

Heeft u uw bezwaarschrift zelf ingestuurd? Laat het ons even weten: info@deklapvandemolen.nl

Blijf ons steunen, als de Betuwe u lief is!

Wij zijn er van overtuigd dat we de aanleg van dit windpark nog kunnen voorkomen. Daarbij hebben we wel uw steun nodig! Behalve door het indienen van een bezwaarschrift, kunt u ook helpen door een bijdrage te storten op bankrekeningnummer 101 347 413 van de stichting de Klap van de Molen te Kesteren, zodat we de noodzakelijke rechtsbijstand kunnen bekostigen. Heeft u een rechtsbijstandsverzekering die u wilt inschakelen? Laat het ons even weten. Samen staan we sterker!

Onderwerpen: Nieuws | 4 reacties »

4 Reacties op “DIEN VOOR 31 JULI EEN BEZWAARSCHRIFT IN!”

 1. G. Staak schrijft:
  16 juli 2009, 19:33

  Gachte leden van het actiecomité,
  Op 8 juli heb ik uw informatiebijeenkomst bezocht, waarvoor mijn complimenten. Als inwoner van de Betuwe hou ik de landschappelijke ontwikkelingen in ons gebied nauwlettend in de gaten. Hierdoor voel ik mij soms genoodzaakt gemeenteraadsvergaderingen in Maurik te bezoeken: het is bedroevend om te zien wat zich daar afspeelt: een schande voor de democratie! Daarom geef ik u het volgende in overweging:
  Wellicht kan uw actiecomité zich verenigen in een politieke partij? G. Staak

 2. René Foppen schrijft:
  17 juli 2009, 11:39

  Geachte heer/mevrouw Staak,

  Ik heb uw suggestie al eens eerder gehoord en de doelstelling van stichting de Klap van de Molen zou een eventuele oprichting van een politieke partij of beweging kunnen rechtvaardigen. Ik zal als voorzitter van de klap van de molen dit punt inbrengen op de eerst volgende vergadering. Dank u voor uw inbreng, mvg, René Foppen, vz dKvdM

 3. M. Cramer schrijft:
  17 juli 2009, 13:21

  Geacht actiecomité,

  Deze suggestie is niet eens zo’n slecht idee.
  Wellicht is er op deze manier een verandering te weeg te brengen in de bestuurlijke criminaliteit van de gemeente Buren.
  Laat het aub snel weten als u een partij gaat oprichten, dan zal ik zorgen dat hier rugbaarheid aan gegeven gaat worden

 4. Henk Molenwiek schrijft:
  19 juli 2009, 22:55

  Heb je die foto gezien ???

  Daar schiet ik van vol, echt, daar kan nu precies duidelijk worden hoe verziekt dat plan van die windmolens is. Ik bedoel die foto van de Ooievaars en op de achtergrond de 4 monsterlijke windmolens.
  Jonge, jonge, wat ben je ziek in je hoofd om zelfs maar te denken dat dit goed voor het milieu is. Wat is nou goed voor het milieu, een windmolen of een paar ooievaars?!
  Een paar weken geleden zag ik er een dood liggen op de A-15, waarschijnlijk heeft die een klap van de molen gekregen, en wel zo hard, dat hij er aan is dood gegaan. Ik heb niks tegen Sara gezegd, want die wordt helemaal woest. Tegen mijn kinderen zeg ik ook niks, want dan hebben ze geen leven meer op school, dus die hou ik er mooi buiten. Jammer hoor dat het ten koste gaat van onze natuur die wilde en ondoordachte politieke en geldwolvenachtige cultuur.
  Want daar gaat het om, het gaat niet om u of om mij, nee het gaat om aanzien geld en macht.
  Geld: subsidie, aanleg en productie, aanzien, Wink kan handhaven dat het een lieve lust is.
  Macht, Hompe en Wink, kunnen zichzelf in de spiegel zien en glimlachend zeggen, “dat kunstje hebben we ze toch maar mooi geflikt ” Enne….wie is hier nu de baas, wij, of een stel Betuwse ziele pieten? Eerst Zoelen, nee dat kon niet, want daar moest gegolfd worden, toen Amsterdam Rijnkanaal, kon ook niet, want dat stoorde de mensen teveel, (en terecht), en dan Nu, de zoekzone (tot op zekere hoogte) Zilverlandseweg en Schaapsteeg. Drie maal scheepsrecht moeten die gasten daar in Maurik gedacht hebben, Wat er ook gebeurd, daar gaan ze komen. Niks te maken met actiegroepjes, of ondeugende burgers, we zullen ze nu eens iets laten zien, een gemeente (Buren) die van optreden weet.

  Helemaal vergeten dat ze daar zitten voor diezelfde burgers, ja dat is jammer, temeer omdat deze omgang met burgers nu juist niet op prijs wordt gesteld. En dat nu juist de reden is dat men met dat optreden zijn eigen politieke graf graaft, in een noodtempo, geloof mij.
  Maar goed, ik hoorde via doorgaands goed ingelichte kringen dat er een flink aantal bezwaarschriften aan het binnen komen is, wellicht onderstreept dat mijn betoog over de zittende gemeenteraad in Maurik.

  Henk heeft het weer gehad, ik doe u de groeten van Sara en de kinderen, en wil u ook nog even wijzen op een stukje ingestuurd door Dhr Pastoor, die een leuk stuk schrijft over deze windenergievretende oplichting.

  Henk.

Plaats Reactie